Domov Diete Dieta z zeljno juho

Dieta z zeljno juho

zeljna juha

Dieta z zeljno juho je ena izmed najbolj priljubljenih in tudi zdravih diet. Dieta je med njenimi uporabniki tudi izjemno priljubljena, ker nima neprijetnih stranskih učinkov in ker daje hitre ter vidne rezultate. Dejansko dieta temelji na uživanju zdrave zeljne juhe, ki pospešuje izgorevanje maščob. Na ta način boste do želenega izgleda in boljšega počutja prišli v razmeroma hitrem času.

Osnovno juho, na kateri temelji opisana dieta, zares ni težko pripraviti. Za njeno pripravo potrebujemo približno liter in pol vode, 800 ml paradižnika (lahko v konzervi ali pasiranega), dve juhi v vrečki (kokošjo ali govejo), vegeto, sol, kocko za juho, dve papriki, šest čebul, eno polovico zeljne glave (približno en kilogram) in kilogram zelene. Slednja je pri dieti z zeljno juho še zlasti pomembna. Sama priprava juhe je zelo enostavna in si jo lahko pripravi praktično vsak. Najprej v vodi kuhamo zelenjavo, ki jo je pred samim kuhanjem potrebno razrezati na majhne kose. Zelenjavo približno deset minut kuhamo na močnem ognju. Po desetih minutah ogenj zmanjšamo in zelenjavo na zmernem ognju kuhamo dokler se le-ta ne zmehča. Ko je zelenjava mehka, dodamo še začimbe, juhi iz vrečk in na koncu še paradižnik. Dobra plat diete z zeljno juho je predvsem ta, da pripravljeno juho lahko jeste kadar koli vas napade občutek lakote. Jeste jo lahko v količinah, ki si jih želite. Gre preprosto za obratno sorazmerje – več juhe kot boste pojedli, več kilogramov boste izgubili.

ZeljeNa prvi dan hujšanja je priporočljivo jesti samo sadje in pripravljeno juho. Pri sadju lahko izbirate med raznolikimi sadeži, izogibajte pa se banan. Še posebej se priporočata lubenica in pa melona, saj oba sadeža vsebujeta veliko vode. Za žejo si pripravite nesladkan čaj ali pa se odžejajte z vodo. Drugi dan lahko jeste vso zelenjavo. Priporoča se uživanje zelene listnate zelenjave, kamor sodijo špinača, solata, itd. Priporočljivo se je izogibati grahu, fižolu ali koruzi, ki obremenjujejo naš metabolizem. Na ta dan lahko pojeste tudi en krompir pečen v alu foliji v pečici ali na ognju (brez dodanih maščob). Na zelenjavni dan se izogibajte uživanju sadja. Tretji dan jejte juho, sadje in zelenjavo. Ne jejte ničesar drugega, omenjeno troje pa lahko jeste kolikor želite. Tretji dan prakticiranja omenjene diete bi morali biti že dve do tri kile lažji. Četrti dan je dan juhe, banan in nemastnega mleka. Peti dan poleg juhe jejte še govedino in paradižnik. Priporoča se uživanje govejega zrezka, pečenega brez maščobe. Juho poskusite jesti vsaj enkrat na dan. Šesti dan poleg juhe in govedine pojejte še kaj zelenjave. Sedmi dan jejte juho, neoluščen riž in zelenjavo. Vse mora biti pripravljeno brez maščobe. Med dieto se izogibajte tudi alkohola in kruha.

Po koncu tedenskega prakticiranja te diete bi morali biti, ob doslednem upoštevanju prehranjevalnega režima, pet do šest kilogramov lažji. Če ste v enem tednu izgubili več kakor sedem kil, potem z dieto za dan ali dva raje prekinite in z njo nadaljujte spet tretji dan. Pozitiven učinek omenjene diete pa ni samo izguba odvečnih kilogramov, ampak je dieta odlična za prečiščenje vašega organizma. Tako boste izgubljali odvečne kilograme, hkrati pa poskrbeli za vaše dobro počutje.