Domov Diete Diete po krvnih skupinah

Diete po krvnih skupinah

diete_krvne_skupine

Z naporom ali brez?

Mnogo slišanega je že bilo na temo hujšanje in mnogo tega še tudi bo. So diete, ki nam v rekordnem času stopijo vse odvečne kilograme in  maščobe. Po drugi strani pa nam industrija ponuja marsikatere aparature in čudežne kapsule, ki nam brez napora in brez odrekanja hrani pomagajo do želene postave.

Kakšna prehrana ustreza vam?

Torej, za kaj bi se odločili? Preverjena metoda, ki naj bi bila tudi dokazana s strani zdravstva in popolnoma varna v primerjavi z ostalimi,  je dieta po krvnih skupinah. Vsak človek ima določeno krvno skupino, in glede na krvno skupino, je določena zdrava, pravilna prehrana, ki nam omogoča izgubo teže, ter kasneje tudi da želeno težo obdržimo. Prav tako nam določena krvna skupina napoveduje tudi hrano, s katero pridobimo na telesni teži.

Torej, če ste krvna skupina 0, potem se posvetite mesni prehrani, predvsem govedini. Ljudje s tem tipom krvne skupine se najbolj redijo zaradi koruze, leče, zelja, cvetače, gorčice,.. Pripadniki krvne skupine A, se morajo za optimalne rezultate seveda odpovedati vsem mesnim izdelkom, lahko pa seveda uživate morsko hrano ter raznorazne sojine stvari. Pri tem tipu krvne skupine je meso glavni razlog za rast telesne teže. Pri krvni skupini B je za zmanjševanje telesne teže pomembna zelena zelenjava ter jajca, nasprotni učinek na telo pa ima koruza, ajda, leča, arašidi ter sezamova semena. Za zadnjo krvno skupino AB se za izgubo telesne teže priporoča omejevanje mesnih izdelkov, priporočeno ga je uživati v manjših količinah in to skupaj z zelenjavo, morsko hrano, sadjem in pa tofujem. Za zviševanje telesne teže pa od mesa šunka, govedina, slanina, razni siri, sladoled ter maslo.

Pa deluje?

Kot pri vsaki drugi dieti se je potrebno za optimalne rezultate tudi te diete strogo držati. Nič se ne zgodi kar čez noč, treba je biti potrpežljiv in vztrajen. Pri teh dietah pravzaprav ne gre za odpovedovanje določenim živilom, gre bolj za prilagoditev prehranjevalnih navad in prehrane. Kako pa dieta po krvnih skupinah deluje pri vas, je pa odvisno od vsakega posameznika, kako in koliko je pripravljen spremeniti svojo prehrano.

K.Š.