Domov Kako shujšati Hujšanje z luno

Hujšanje z luno

luna

Hujšanje s pomočjo lune predstavlja enega bolj znanih načinov izgubljanja odvečne telesne teže. Tistim, ki s tovrstnim načinom hujšanja niste dovolj seznanjeni, ali pa se želite zgolj prepričati, da ravnate pravilno, pa podajamo nekaj osnovnih smernic, kako s pomočjo lune pridobiti želeno postavo …

Zakaj je hujšanje s pomočjo lune učinkovito?

Znano je, da luna vpliva na številne procese v naravi. Očem najbolj vidno je zagotovo plimovanje, kar je zadosten dokaz o njeni moči. Če izhajamo iz dejstva, da tudi človeško telo sestavlja 75 odstotkov vode, pridemo do preprostega sklepa, lahko luna vpliva tudi na zmanjšanje telesne teže, predvsem na račun odvajanja odvečne vode iz telesa, hkrati pa ima še številne druge blagodejne učinke na počutje, saj telo razstruplja in mu daje energijo.

Kdaj in kako se postiti?

Luna v času, ko zaokroži okoli zemlje, prehaja skozi štiri faze: lunin mlaj, prvi krajec, polna luna in drugi krajec, ki različno vplivajo na naravo in posledično tudi vaše telo ter počutje.

Moč lune je največja v času polne lune, ki jo lahko pridoma izkoristite tudi za izgubljanje odvečnih kilogramov tako, da se naslednjih 24 ur postite in uživate le zadostno količino vode ali nesladkanega časa. Za doseganje boljših rezultatov (kot tudi iz zdravstvenega vidika) je izjemnega pomena, da se pred in po postu ne prenajeste, zato približno uro pred in po nastopu posta pojejte zgolj sadje, zelenjavo ali katerokoli drugo živilo v manjši količini, pri čemer pazite, da ne posegate po živilih, ki so težko prebavljiva. Enak postopek ponovite tudi v času prazne lune, po želji pa se lahko postite tudi ob nastopu prvega in drugega krajca, čeprav je tedaj učinek precej manjši. Namesto tega lahko na ta dan uživate zgolj sadje in zelenjavo ter tudi na ta način uresničujete zastavljen cilj.

S postenjem vztrajajte približno tri mesece, pri tem je priporočljivo, da z dieto začnete ob polni luni, saj prazna luna vpliva na povečanje apetita in se je zato v času posta težje upreti mamljivi hrani. In prav post je tudi razlog, da je hujšanje z luno v teoriji sila preprosto, v praksi pa pogosto zelo težko, zato imejte za večjo motivacijo v mislih, da si lahko poleg izgubljenih kilogramov obetate tudi boljše počutje, hkrati pa tudi razstrupljate telo.

Datumi, ki si jih morate zapomniti

V letu 2012 bo polna luna nastopila 6. aprila in maja, 4. junija, 3. julija, 2. in 31. avgusta, 30 septembra, 29. oktobra in 28. novembra ter decembra.

Prazna luna: 21. aprila in maja, 19. junija in julija, 17. avgusta, 16. septembra, 15. oktobra in 13. novembra ter decembra.

Prvi krajec bo nastopil 29. aprila, 28. maja, 27. junija, 26. julija, 24. avgusta, 22. septembra in oktobra ter 20. novembra in decembra.

Zadnji krajec pa bo nastopil 13. aprila, 12. maja, 11. junija in julija, 9. avgusta, 8. septembra in oktobra, 7. novembra ter 6.decembra.

P. Ž.