Domov Prehrana Izberite klorelo s počeno celično steno

Izberite klorelo s počeno celično steno

Sensilab-klorela-alge

Alge so široka in raznolika skupina vodnih organizmov, ki v sebi skrivajo pravo bogastvo mnogih vitaminov, mineralov, antioksidantov in ostalih človeku koristnih substanc. Zaradi vsebnosti klorofila so alge sposobne fotosinteze, s katero v tem zapletenem kemijskem procesu ‘ujamejo’ energijo sonca, ki jo z njihovim uživanjem prenesejo na človeka.

Klorela

V zadnjih letih je veliko pozornosti požela zelena enocelična alga z znanstvenim imenom Chlorella pyrenoidosa. V naravi jo najdemo v stoječih vodah, ki so bogat vir organskih snovi. Razmnožuje pa se lahko tudi na zelo vlažnih podlagah. Tako jo lahko občudujemo kot ‘zeleno obleko’ na drevesnih deblih in vlažnih zidovih, kjer preživi tudi daljša sušna obdobja.

Klorela v obliki prahu ali kapsul pa je v zadnjem času našla prostor tudi v našem vsakdanu. Tako je pogosto sestavni del jutranjih sadno-zelenjavnih smoothijev, prelivov za solate in mnogih dobrot od presnih tortic do energijskih ploščic. S svojim ‘zelenim’ okusom popestri mnoge jedi, poleg tega pa izjemno blagodejno deluje tudi na naše telo.

Naravno bogastvo varuje celična stena

Čeprav je klorela mikroskopsko majhna alga jo varuje močna celična stena. Ta sicer igra pomembno vlogo pri razstrupljanju človeškega organizma, saj nase veže težke kovine, pesticide in druge človeku nevarne toksine. S svojim delovanjem spodbuja tudi peristaltiko, blaži napenjanje in na splošno pripomore k boljši prebavi. Sestavni del celične stene so tudi kompleksni polisaharidi, ki spodbujajo delovanje imunskega sistema in tako pripomorejo tudi k boljšemu zdravju rednih uživalcev alge.

Poleg tega klorela vsebuje tudi vse za življenje izjemno pomembne sestavine, kot so:

 • vitamini (vitamin A, B-kompleks, vitamini C, E, H (biotin) in vitamin M (folna kislina))
 • mineralni (fosfor, kalij, magnezij, žveplo, železo, kalcij, mangan, baker, cink, selen in kobalt)
 • proteine in mnoge aminokisline (med njimi tudi esencialne),
 • klorofil a in klorofil b,
 • ter klorelin rastni faktor (Chlorella Growth Factor ali krajše CGF), ki spodbuja regeneracijo organizma in delovanje lastnega imunskega sistema.

Ker pa naše telo med prebavo ni sposobno razgraditi njene celične stene, ostane klorelina izjemo bogata zakladnica zdravju koristnih snovi neizkoriščena. Zato je izjemno pomembno, da za maksimalno izkoristek te zelene kraljice izberemo takšno s počeno celično steno.

Klorela s počeno celično steno

Da bi lahko z uživanjem zelene alge naše telo izkoristilo tudi vse hranljive snovi v njeni notranjosti je izjemno pomembno, da izberemo takšno s počeno celično steno. Z odkritjem posebne metode mletja, s pomočjo katere pretrgajo klorelino celično steno, so dosegli visoko prebavljivost alge. S to popolnoma naravno metodo pa ima naše telo neoviran dostop do hranil, ki se med samim procesom mletja ne uničijo, temveč postanejo biorazpoložljivi.

Pozitiven vpliv na naše zdravje

Redno uživanje klorele s počeno celično steno ima na naše telo tudi mnogo pozitivnih vplivov. Med drugim:

 • razstruplja telo težkih kovin, pesticidov in ostalih strupov,
 • ureja prebavo in preprečuje nastajanje plinov,
 • spodbuja delovanje imunskega sistema,
 • pospešuje regeneracijo vseh vitalnih organov,
 • odpravlja nepravilnosti na koži,
 • pripomore k večji meri energije, …

Zato si klorelo s počeno celično steno privoščite prav vsak dan, v obliki prahu ali kapsul v kombinaciji z rjavimi algami.

Vir: Sensilab