Domov Kako shujšati Očiščevalni post

Očiščevalni post

ociscevalna_dieta_skrivnost

Razkrivamo skrivnosti večno nasmejanih in fit ljudi

Vse zeleno okoli nas nam šepeta, da je prišel nov začetek z novim krogom življenja. Narava se prebuja. Pripravljena je na novo obdobje dela, saj je odvrgla zimske spone. Kaj pa mi?

Del narave smo tudi ljudje in prav je, da se po njej zgledujemo. Privoščimo svojemu telesu blagodejno in izjemno učinkovito kuro, ki nas bo pripravila na ta aktiven letni čas. Enodnevni post bo naše telo očistil nesnage, ki smo si jo pridno nabirali vso zimo. Ker bo naš prebavni sistem po kratkem odklopu od hrane lažje in hitreje deloval, bo tudi hujšanje zatem lažje. V čem je skrivnost? Med postom naše telo svojo energijo preusmeri samo vase in se namesto, da je obremenjeno z presnavljanjem , skoncentrira na odplakovanje nakopičenih strupov. S tem, ko bomo vanj vnesli sadje ter zelenjavo z očiščevalnimi učinki in popili zadostno količino tekočine pa bomo ta postopek naredili še učinkovitejši. Sliši se čudovito!

Začnemo že zjutraj in si takoj, ko se zbudimo natočimo kozarec mlačne vode, v katero stisnemo pol limone. Gremo v kopalnico, kjer si naredimo suho masažo telesa z krtačo iz naravnih vlaknin, se stuširamo in vzamemo par minut za dihanje na svežem zraku. Namesto zajtrka s kruhom, si tokrat pristavimo zeliščni čaj, ki naj bo bodisi prečiščevalne bodisi pomirjujoče narave. Spijemo pol litra čaja in do poldneva pijemo vodo. V času kosila si napravimo sadni sok, ki naj bo izključno iz svežega sadja. Potrebujemo mešalnik ali sokovnik, bio sadje in malo vode. Izbiro sadje prepuščam vam, ne priporoča se le mešanje sadja in zelenjave v istem soku. Dan pred postom si lahko v trgovini z zdravo prehrano kupimo tudi alge v tabletah, ki jih užijemo ob soku. Alge imajo namreč izredne očiščevalne učinke, so polne železa in klorofila. Po tem obroku pijemo vodo ali zeliščni čaj do večera, količina le-tega mora biti vsaj 1,5 do 2 litra v tem dnevu, saj mora biti telo hidrirano, prav tako tekočina pomaga pri čiščenju telesa. Zvečer si namesto beljakovinske in mastne hrane naredimo zelenjavni sok, spet le iz sveže eko zelenjave. Priporoča se zelenjava, ki ima očiščevalne učinke kot so korenček, zelje, pesa, zelena in kumarice. Tudi pri tem obroku pojemo alge. V tem dnevu ne pijemo kave ali alkohola, ne jemo sladkorja in moke. Če nas stisne lakota, jo lahko potešimo še z več sadja ali oreščki in kalčki, kot so mandlji ter alfalfa. Tako bomo našemu telesu zagotovili vitamine, minerale, balast in klorofil. Čez dan si vzamemo čas zase, gremo na sprehod v naravo, se posvetimo najljubšim knjigam ali razmišljanju o življenju. Prav je, da nahranimo tudi našo dušo.

Tisti, ki vam postenje ugaja in se čutite sposobni, postenje nadaljujte. Vendar tukaj velja opozoriti, da je pri večdnevnem postenju skoraj nujno čiščenje črevesja z vodo oz. klistiranje. Pri dalj časa trajajočem postu se telo začne prehranjevati z lastnimi zalogami, vključujoč s tistimi, ki jih imamo v črevesju. Zato je odplakovanje starih oblog v črevesju nujno in to vsako jutro. V vsakem primeru pa bo postenje, kolikor dolgo že bo, vaše telo poživelo, lažje boste razmišljali, bolje prebavljali. To naj bo dan, ki si ga vzamete zase. Odpočijte si, fizično in mentalno.

A.P.