Domov Diete Dietne skrivnosti Jennifer Lopez

Dietne skrivnosti Jennifer Lopez

skrivnosti_jennifer_lopez

Mnogokrat mediji opevajo zvezdice kot najlepše ženske na svetu z od boga danimi oblinami, dolgimi in vitkimi nogami ter ravnim in čvrstim trebuščkom. A še kako zmotno je takšno prepričanje, saj se za vsako izklesano postavo skriva trdo delo in nekaj drobnih skrivnosti, tudi pri divi, pevki, plesalki, igralki in materi dvojčkov Jennifer Lopez je tako.

Vadba

Sama pravi, da ne telovadi vsak dan, a ima sicer osebnega trenerja s katerim vadi štirikrat na teden po 45 do 75 minut, pred nedavnim pa se je začela ukvarjati tudi z jogo. Ko je bila mlajša, so ji bile všeč vaje, ki so od nje zahtevale veliko eksplozivne, fizične moči, a sedaj jo bolj zanima osredotočenje misli in iskanje ravnovesja med duhom in telesom. Kar pa ne pomeni, da je uteži in aerobno vadbo obesila na klin. Zaveda se svojega telesa in njegovih omejitev, zato od sebe ne pričakuje nerealnih stvari. Včasih se v svoji koži počuti odlično, spet drugič rada potarna o svojih pomanjkljivostih.

Posluša svoje telo

Jennifer ve, kaj je za njeno telo dobro in kaj ne, zato se skuša ogibati nezdravim jedem, a se vseeno od časa do časa prekrši. Njen jedilnik je pester, saj na njem lahko najdemo vse, nič ni prepovedano. Vsekakor se ne strinja z ljudmi, ki so prepričani, da so sladkor ali mlečni izdelki nezdravi. Ko pa bi rada izgubila nekaj odvečne teže, se preprosto izogne ogljikovim hidratom. Takrat popije veliko vode, poseže po svežem sadju in surovi zelenjavi ter poskrbi, da vsak obrok vsebuje beljakovine. Izogne se le rdečem mesu, saj tega ne je. Mislim, da je dobro, če se uravnoteženo prehranjuješ, vsakega po malo. Če si v dobri kondiciji in zdrav, ti bo telo samo povedalo, kaj potrebuje. Težava je, da je veliko ljudi pozabilo, kako naj mu prisluhnejo, pravi.

Ena izmed njenih skrivnost je tudi dostava hrane na dom, vendar to ni dostava hitre hrane – podjetje Freshology ponuja dostavo zdravih, uravnoteženih, svežih obrokov, vsak jedilnik pa vsebuje od 1200 do 1400 kalorij. Tako zvezdnici ni potrebno skrbeti za nadziranje porcij in preračunavanje energijskih vrednosti, saj za 50 dolarjev na jedilnik dobi zdravo hrano vsakodnevno na dom brez truda.

Nikoli in nikdar

Slavna pevka je pri nekaterih stvareh neizpodbitno striktna: nikoli ne pije in ne kadi, nikoli ni niti poskusila. Pravi, da ji je to mama vbila v glavo že v rosnih letih, ona pa jo od nekdaj pridno upošteva. Vsi vemo, da ima kajenje škodljive posledice za zdravje, saj škodi notranjim organom, prav tako pa poškoduje strukturo kože in posledično uniči njen videz. Vedno sijoča polt zvezdnice je več kot odličen dokaz njenega zdravega življenja. K njenemu mladostnemu videzu pa pripomorejo tudi obiski lepotnih in masažnih salonov, kjer si z veseljem privošči obrazno nego, razne obloge in masaže. Prav tako rada plešem, spim, ne počnem nič ali sem na soncu, še dodaja. Vsekakor dober recept za zdravo življenje in zapeljivo postavo.

P.B.