Domov Prehrana Skrivnosti prehrane hollywoodskih zvezdnic

Skrivnosti prehrane hollywoodskih zvezdnic

vegeceleb

Trendi v prehrani se z leti stalno spreminjajo in vedno pride na dan neka nova dieta, ki postane za krajši čas pravi hit. Največ trendov glede najrazličnejših diet pa zagotovo prihaja iz Amerike oz. natančneje iz Hollywooda, kjer znane zvezdnice vedno izumijo »nekaj novega«. O dietah in skrivnostih prehrane hollywoodskih zvezdnic se je pisalo že veliko. Na kratko si bomo pogledali, kakšne so njihove skrivnosti oziroma kakšni trendi v prehrani so bili najbolj »in« v zadnjem obdobju.

Dieta veganske prehrane

Med občudovalci te diete najdemo zelo znana imena, kot so Demi Moore, Robin Williams, Bryan Adams ter številni drugi. Bistvo te diete pa temelji na pripravi napitkov iz zelenjave in sadja ter popolnem odrekanju hrane, kot so testenine, riž, kruh in pekarski izdelki. Ker se s to dieto drastično zniža vnos kalorične hrane in maščob ter poviša vnos hrane z visoko vsebnostjo vlaknin, je tudi izredno učinkovita. Problem omenjene diete pa je, da telo ne pridobi potrebnih beljakovin, ki jih nujno potrebuje za pravilno delovanje organizma. Poleg tega ni primerna za vse, saj temelji na vegetarijanstvu.

Prehrana petih elementov ali »5 factor diet«

Omenjeno dieto je zasnoval Harley Pasternak, ki je strokovnjak na področju fitnesa in prehrane. Znane osebnosti, kot so Katy Perry, Megan Fox, Halle Berry, Orlando Bloom itd. so nad omenjeno dieto navdušene. Skrivnost te prehrane je, da zaužijete 5 obrokov na dan, pri čemer mora biti hrana (pripravljena po receptih za pripravo v 5 minutah) bogata z vlakninami in beljakovinami, ki ne presegajo 1200 kcal. Za pravilen učinek omenjene prehrane pa morate dodati k prehrani še pravilen dnevni trening, ki mora trajati vsaj 25 minut. Posebnost omenjene diete je, da je vse povezano s številko 5, saj dieta temelji na pettedenskem programu, petih obrokih na dan, petih sestavinah posameznega obroka ter na petih dejavnikih hujšanja: metabolizmu, telesni vadbi, načrtovanju obrokov, nizkem glikemičnem indeksu ter odmorih po rekreaciji.

Dieta »Ultimate New York«

Med oboževalci te diete najdemo igralki Liv Tyler in Kate Hudson ter druga znana imena, kot sta Heidi Klum in Linda Evangelista. Dieta »Ultimate New York« je preprosta, saj temelji zgolj na programu, da vsaj v prvih dveh tednih zamenjate ogljikove hidrate z beljakovinami in pridobite približno 800-1000 kcal manj na dan. Dieta poteka v dveh fazah. V prvi fazi se morate dokončno posloviti od testenin, mlečnih izdelkov, kruha, kave, alkohola ter seveda sladkarij ter jih zamenjati za piščančje prsi oz. belo meso, ribe, beljake in podobno hrano, ki je polna beljakovin ter tako znižate dnevni vnos hranilnih vrednosti za cca. 1000 kcal. Tudi uživanje sadja je v omenjeni dieto omejeno. V drugi fazi je postopek podoben kot v prvi, le z izjemo, da na jedilnik lahko dodate nekaj ogljikovih hidratov, kot je npr. fižol, krompir…, da dosežete vnos tistih manjkajočih 800-1000 kcal, ki ste se jim na začetku odrekli.

Diet in programov hujšanja hollywoodskih zvezdnic je še veliko. Večina omenjenih diet je res učinkovita, ali so tudi zdrave za vaš organizem je pa druga debata. Preden zagrabite zadnji trend, ki bo prišel iz Amerike, pa najprej dobro premislite, kajti niso vse diete ustrezne za vse ljudi in hitra izguba teže je lahko včasih tudi nevarna. Vedno se najprej pozanimajte o morebitnih učinkih in posledicah le-teh, da vam v prihodnosti slučajno ne bo žal.