Domov Kako shujšati Zeleni čaj in hujšanje

Zeleni čaj in hujšanje

hujšanje zeleni čaj

Obstaja pravzaprav nepreštevno število različnih diet oziroma načinov, kako izgubiti svoje odvečne kilograme. Nekateri se te naloge lotijo s pomočjo raznih kemično pridelanih preparatov, kot so na primer shujševalne tablete in razni spodbujevalniki za topljenje maščobnih oblog. Toda navadno so bolj zdravi in dolgotrajnejši tisti načini hujšanja, ki jih človek dosega s pomočjo naravnih sestavin. Ena izmed učinkovitih sestavin, s pomočjo katere lahko hujšate in uravnavate svojo telesno težo, je tudi zeleni čaj.

Hujšanje z zelenim čajem je po besedah tistih, ki so ga preizkusili, razmeroma enostavno in ni preveč naporno. Nekatere diete so namreč tako stroge, da mnoge že po nekaj dneh povsem odvrnejo od nadaljnjega poskušanja. Dieta z zelenim čajem  pa od človeka pravzaprav zahteva minimalno truda – vse, kar potrebujete, je zeleni čaj, voda in lonček oziroma čajnik, v katerem si ga boste pripravili.

Hujšanje z zelenim čajem velja za izjemno učinkovito. Razlog za to je najverjetneje skrit v sestavinah samega čaja, ki pospešujejo presnovo in na ta način našemu telesu pomagajo pri hitrejšemu in učinkovitejšemu izgorevanju odvečnih maščobnih oblog. Zelo učinkovita metoda hujšanja s pomočjo zelenega čaja je, da si zjutraj, na tešče, preden popijete kavo ali pojeste zajtrk, skuhate skodelico zelenega čaja. S tem si znižujete raven sladkorja v vaši krvi, hkrati pa zeleni čaj na tešče poskrbi tudi, da bo raven sladkorja ostala nizka skozi vaš celotni dan. Zeleni čaj poleg nižanja ravni sladkorja v krvnem obtoku, niža tudi raven holesterola in pomaga pri ohranjanju in krepitvi imunskega sistema. Zeleni čaj ima še mnoge druge blagodejne učinke – preprečeval naj bi več vrst raka, ugodno vpliva na našo kožo itd. Vendarle pa pri hujšanju z zelenim čajem ne gre pretiravati. Na dan je tako priporočljivo spiti od 3 do 4 skodelice čaja.

Rezultat, torej izgubljeni kilogrami, pa ne bo dosežen samo s pitjem čaja. Poleg uravnotežene prehrane je pomembna tudi zadostna telesna aktivnost. Brez truda se pač v življenju ne doseže ničesar, kar še posebej velja za področje hujšanja. Zato je pomembno, da ne nasedate na razne obljube iz reklamnih sporočil, ki obljubljajo tudi do 30-kilogramsko izgubo teže s povsem preprostimi postopki. Iz nič ni nič, zato je tudi metoda hujšanja z zelenim čajem lahko zgolj dopolnilo razmeroma zdravemu načinu življenja, ki vključuje uravnotežen in zdrav jedilnik ter seveda dnevno dozo gibanja. Pri hrani je pomembna predvsem zmernost in izbira zdravih sestavin, pri gibanju pa je najbolje, da zase izberete tisti način rekreacije, za katerega menite, da vam je najbolj pisan na kožo.

Če upoštevate vse te napotke in povrhu vsega to kombinirate s pitjem zelenega čaja, potem trajni in gotovi rezultati gotovo ne bodo izostali. Pri zelenem čaju je morda pomembno še to – za tiste, ki ste občutljivi na kofein, ga morda ni primerno uživati pred spanjem, saj včasih v sledovih vsebuje tudi majhne količin kofeina, ki je eden izmed ključnih antioksidantov. Zato je bolje, da zeleni čaj spijete zjutraj ali po kosilu, zvečer pa se mu morda ognete.

Hujšanje z zelenim čajem je tako naravna metoda za izgubo in ohranjanje želene telesne teže, ki blagodejno vpliva tudi na preostal organizem in vaše zdravje nasploh.