Domov Kako shujšati Ali lahko z grozdjem izgubimo odvečne kilograme?

Ali lahko z grozdjem izgubimo odvečne kilograme?

grozdje

Kot vemo, dandanes obstaja veliko najrazličnejših diet, nekatere so bolj učinkovite, druge manj. Dobro pa je, da izberemo tako, ki je za nas in naše telo najboljša oziroma tudi najbolj zdrava. Ena takih je zagotovo dieta z grozdjem, saj ima le-to številne pozitivne učinke na naše telo, poleg tega pa lahko z njegovo pomočjo izgubimo odvečne kilograme. Kako, bomo povedali v nadaljevanju.

Dieta z grozdjem je idealna za jesenski čas, ko ga je povsod veliko, pa tudi našemu organizmu dobro dene, če se po poletju malo prečisti. Ker je grozdje pravi čistilec organizma, ni razloga, da ga ne bi uživali – pa naj bo to zgolj zaradi užitka ali zaradi njegovih zdravilnih učinkov. Sestavljeno je iz 80% vode, poleg tega pa v 100 gramih svežega grozdja najdemo okrog 60-70 kalorij, 0,72 grama proteinov, 18,10 grama ogljikovih hidratov in samo 0,16 grama maščob.

Znano je, da tako belo kot tudi rdeče grozdje vsebuje dragocene sestavine, in sicer so to bioflavonoidi, ki čistijo kri in ščitijo kožne celice, prav tako pa vitamini skupine B krepijo živčni sistem ter negujejo lase in kožo, vitamin E pomaga pri krepitvi srca in krvnem obtoku. Poleg tega vsebuje železo, ki izboljšuje kri, ter kalcij, ki je zelo pomemben za naše kosti. Encimi in sadna kislina krepijo delovanje ledvic, pripomorejo pa tudi k dobri prebavi in nizkemu holesterolu v krvi.

Prav sadna kislina in grozdni encimi so tisti, ki spodbudijo našo presnovo in tako povečajo izgorevanje maščob. Pri dieti z grozdjem pa je najboljše to, da ni potrebno izločevati ostale hrane, pač pa samo nekoliko zmanjšati količine. Dobro pa je, če se vseeno izogibamo hitri hrani, alkoholu, kavi, čokoladi, grahu in fižolu ter majonezi in mastnim sirom.

Obstaja več različnih diet z grozdjem, mi si bomo ogledali tridnevno dieto. Če že skrbite za zdravo prehrano ter se izogibate mastni, slani hrani, potem ni potrebno, da spreminjate navade, le poleg tega vključite še grozdje. Prvi dan morate zaužiti 0,5 kg grozdja, ki ga razporedite čez cel dan, najboljše je, če ga dodate k jutranji in popoldanski malici. Naslednji dan se količina zaužitega grozdja prepolovi na 250 gramov, tretji dan pa se ponovno poveča, in sicer na cel kilogram. Zopet si količino razdelite čez cel dan, saj vas bo že samo grozdje dobro nasitilo. Vseeno pa morate jesti tudi vmesne obroke, ki pa so lahko nekoliko manjši. Ne pozabite, grozdje pri tej dieti je samo dodatek k prehrani, zato morate normalno jesti tudi ostalo zdravo hrano večkrat dnevno.