Domov Diete Dieta kliničnega centra

Dieta kliničnega centra

dieta kliničnega centra

Dieta kliničnega centra je ena izmed tistih diet, za katere boste pogosto slišali, da preverjeno deluje. O tem priča veliko število ljudi, ki so se te 14-dnevne diete tudi lotili in bili z njenimi rezultati izjemno zadovoljni. Pomembna lastnost te diete je tudi ta, da pri njej ne gre za stradanje. Diete, ki namreč temeljijo na rigoroznih prepovedi glede količine vnesenih snovi v naša telesa, se pogosto končajo z hitro pridobljenimi kilogrami, ki smo jih samo začasno izstradali iz svojih teles. Stradanje pogosto pomeni tudi »pohabljanje« lastnih teles – s stradanjem namreč ne bomo dosegli skladne postave in lepega izgleda. Pri dieti kliničnega centra je pomembna le zmernost. To v praksi pomeni predvsem to, da so obroki normalno veliki, zrezki srednje veliki ipd.

Nekateri, ki so dieto preizkusili, pričajo o izgubi treh kilogramov na teden, a tudi če izgubite kilogram na teden ali dva, je to dober rezultat. Ne pozabite – ni hitro hujšanje tudi dolgoročno uspešno hujšanje. Ko z dieto kliničnega centra dosežete želene kilograme, morate nato samo paziti, da skupaj jeste določena živila, na primer meso s solato, testenine ali krompir s solato, ne pa z mesom ipd. Na ta način obdržite pridobljeno težo brez, da bi se pretirano odpovedovali in bili lačni. Dieta kliničnega centra je morda vendarle nekoliko primernejša za mlajše, saj starejši na ta način težje izgubljajo svoje kilograme. V štirinajstih dneh, kolikor traja dieta kliničnega centra, tako lahko izgubite do 6 kilogramov. Priporočljivo je jesti veliko zelenjave, piti dovolj vode in si ob nedeljah privoščiti tudi domačo govejo juho. Ne smete pa mešati mesa s testeninami ali krompirje ipd.

Na prvi dan lahko zajtrkujete le kavo (nesladkano). Popijete jo lahko, kolikor jo želite. Kosilo naj sestavljata dve kuhani jajci, kuhana brokoli in špinača. Za večerjo si lahko privoščite biftek ali en zrezek, pečen na olju, poleg pa pojejte skledo zelene solate. Zajtrk drugega dne je enak zajtrku prvega dne, le da zraven lahko pojeste še malo žemljico. Kosilo naj sestavlja večji zrezek, solata in poljubno sadje. Za večerjo si pripravite kuhano šunko (ki jo lahko jeste v neomejenih količinah – toda (!) brez kruha). Tudi tretji dan je zajtrk sestavljen iz kave in žemljice. Kosilo naj vsebuje dve kuhani jajci, solato, paradižnik. Večerja pa naj bo sestavljena iz šunke in solate. Zajtrk se tudi na četrti dan ponovi. Tudi kosilo je podobno kosilom prejšnjih dni – torej jajce, 10 dag sira, korenje ali brokoli in kuhana repa. Večerja naj obsega jogurt in sadje po izbiri. Peti dan je zajtrk nekoliko bolj raznolik. Lahko pojeste repo, korenje ali brokoli z limono, zraven pa pijete črno nesladkano kavo. Kosilo naj bo sestavljeno iz ribe na žaru in enega paradižnika. Za večerjo si pripravite zrezek in zeleno solato. Šesti dan za zajtrk spite črno nesladkano kavo z žemljo. Za kosilo pripravite piščanca na žaru. Večerja pa naj obsega korenje ali brokoli, dve kuhani jajci in repo. Sedmi dan namesto kave spijte nesladkan čaj z limono. Kosilo naj sestavlja zrezek na žaru in sadje. Za večerjo pa lahko pojeste kar koli iz navedenega jedilnika. Dieta se drugi teden ponovi. Piti smemo le navadno vodo in nesladkan čaj/kavo. Po dveh tednih začnite z navadno prehrano v zmernih količinah.