Domov Kako shujšati Hujšanje s kisom

Hujšanje s kisom

hujsanje s kisom

V današnjem času je zdravje in zdrav ter lep izgled ljudem vse bolj pomemben. Zato tudi ne preseneča, da se ljudje odločajo za najrazličnejše režime prehranjevanja in diete vseh vrst, s katerimi želijo doseči lepo postavo in zdravo počutje. Med dietami so najverjetneje še najbolj ne-naravne diete z raznimi tabletami, ki topijo odvečne maščobe in obljubljajo hitre rezultate. Zagotovo je v primerjavi s tovrstnimi načini hujšanja mnogo bolj zdravo in naravno za izgubljanje teže uporabljati naravne sestavine. Ena izmed takšnih je lahko tudi jabolčni kis.

Z jabolčnim kisom je mogoče tako hujšati kakor kasneje tudi ohranjati doseženo težo. Še posebej pomladni čas je čas diet, saj si ljudje povečini v hladnejših delih leta delamo tako imenovane zaloge, ki jih je potrebno pred poletjem in kopalkami seveda izgubiti. Maščobne obloge so tako navadno pridobljene v zimskih mesecih in so prava nočna mora za večina ljudi, še posebej pa za pripadnice nežnejšega spola, ki dajejo postavi in lepemu izgledu še toliko večji poudarek. Uživanje jabolčnega kisa je tako zdrav in preizkušen način doseganja uravnotežene telesne teže in lepe postave. Pri tem je seveda potrebno poudariti, da je priporočeno zgolj zmerno uživanje kisa, saj je v prekomernih količinah lahko tudi škodljiv. Če jabolčni kis torej zmerno uživamo redno, vsak dan, potem je to naravno pomagalo našemu organizmu pri topljenju maščobnih oblog, ki bi se jih želeli znebiti. V kisu se namreč nahajajo naravne kisline, ki poskrbijo za razgradnjo in izločanje strupenih snovi, ki jih zaužijemo s vsakodnevno prehrano. Na tak način poskrbimo za ohranjanje zdrave flore v našem črevesju. S tem tudi razbremenimo naš prebavni trakt, saj se z izločeno hrano naredi prostor za zdravo in počasno predelovanje hrane. Poleg tega kis s svojim razstrupljevalnim učinkom in delovanjem tudi prepreči nastanek škodljivih bakterij ter tako telesu pomaga pri obrambi pred vsakovrstnimi obolenji.

Kako torej shujšati s kisom?

Pravzaprav je hujšanje oziroma ohranjanje vaše telesne teže s kisom povsem enostavno in preprosto. Na tešče, torej tudi preden spijete kavo ali čaj, si pripravite poseben zvarek – v kozarec vode umešajte dve čajni žlički jabolčnega kisa. Napitek popijte, po možnosti naenkrat. Po požirkih zna biti pitje tega napitka namreč precej neokusno. Seveda se je zjutraj težko pripraviti na takšen začetek dneva, toda v tem primeru se vam splača nekoliko stisniti zobe (oziroma nos) in rezultati bodo vidni že precej hitro. Če si želite zadevo nekoliko omiliti, lahko v napitek zmešate še nekaj medu, ki posladi sicer precej kiselkast okus pijače. Določeni ljudje se odločijo takšen napitek piti pol ure pred vsakim glavnim obrokom, zadošča pa tudi pitje kisa enkrat dnevno, najbolje torej zjutraj, na tešče. Poleg ugodnega vpliva na prebavni sistem in našo težo, kis pomaga tudi, če imamo težave s kožo, vneto grlo, artritis, povišan holesterol itd. Skratka, njegova zdravilna moč je praktično brezmejna. Vsebuje tudi precej vitaminov in minerale, ki so ključni za stabilen imunski sistem. Hujšanje z jabolčnim kisom pa se ne priporoča pri vseh tistih, ki imajo kakršne koli želodčne težave. Pri vseh ostalih pa je potrebna zmernost, saj prekomerne količine kisa lahko poškodujejo tudi vašo zobno sklenino.