Domov Diete Natalija Verboten in njene dietne skrivnosti

Natalija Verboten in njene dietne skrivnosti

natalijaverboten

Natalija Verboten, ki je znana tudi po tem, da vedno naredi dober žur, tokrat temperaturo dviguje s seksi videospotom z naslovom ‘Knockout’, ki je nastal pod režisersko taktirko Janija Pavca. Nas pa je zanimalo kako pevka skrbi za svoje zavidanja vrednost telo. V nadaljevanju objavljamo krajši intervju.

Kako skrbiš za svojo postavo?

Natalija Verboten
Slika: Bumerang d.o.o.

Način življenja nasploh sem spremenila pred 9 leti, ko so se mi zaradi prekomerne fizične, psihične obremenjenosti, stresa,… začele pojavljati resne zdravstvene težave. Takrat sem pričela obiskovati salon za oblikovanje telesa Linea snella v Celju, kjer so mi predstavili in do podrobnosti razložili program pravilnega in zdravega prehranjevanja, vadbe, načina življenja,…tako, da sem razumela vsak zato na vsak svoj zakaj, me seveda tudi vključili v ta njihov program za oblikovanje telesa in rezultati so se pokazali kaj kmalu. Da sem se ga navadila, je z močno voljo in redno vadbo trajalo kar dobro leto, ko sem pa že po mesecu dni na telesu, počutju, zmogljivosti (psihični in fizični) pričela opazovati hitre premike na pozitivno, sem ga seveda posvojila in od takrat je to moj način življenja. Torej, redno in zdravo vsaj 5-6x na dan jem, med obroki redno in vseskozi po malem pijem tekočino, pred nosečnostjo sem se redno 2 – 3 x na teden ukvarjala s fizično aktivnostjo (salon Linea snella, plavanje, vsakodnevni redni sprehodi s psom), ker imam rada sladko grešim v dopoldanskih urah, z ničemer ne pretiravam in to je to.

Ali telovadiš vsak dan?

Natalija Verboten
Slika: Bumerang d.o.o.

Zdaj po porodu je aktivnosti čez cel dan s sedemnajstmesečnim Maxom več kot preveč (zaenkrat je on moj glavni trener), tako da sem salon Linea snella od poroda uspela obiskati samo 3 ali 4x, imam pa v načrtu z rednimi obiski (2x na teden) salona začeti takoj, ko mi bo časovno zneslo, saj je to ena mojih najljubših vadb.

Ali se prehranjuješ po kakšni točno določeni dieti (dieta po krvni skupini, Montignacova dieta, Atkinsonova dieta, ločevalna dieta …)?

Ne. Jem vse, seveda ob pravi uri in v pravi količini – npr. jem na vsaki 2h in pol, zajtrk imam rada obilen, kosilo normalno, večerjo lahko, vmes pa ali sadni ali zelenjavne ali mlečne malice. Ker imam rada sladko, grešim oz. raje imam besedi privoščim si v dopoldanskih urah, z ničemer ne pretiravam in to je to.

Katere vrste diet si že poskusila in katera je najbolj učinkovita?

Natalija Verboten
Slika: Bumerang d.o.o.

Nekaj sem jih, že davno v preteklosti, ampak nobena se ni obdržala, ker sem se hitro vrnila na star način prehranjevanja in sem ponavadi zaradi odpovedovanja določeni  hrani med dieto, po zaključku diete pridobila še več kg kot sem jih izgubila. Mene je telo pred devetimi leti kar samo z zdravstvenimi težavami zaradi neprimernega načina življenja in  preobremenjenosti, tako fizične kot psihične, prisililo, da spremenim način življenja in je bila edina rešitev, da se vzamem v roke in nekaj naredim zase in za svoje zdravje. Vedeti pa je treba – no, to lahko povem iz prve roke, da ni čudežev, le močna volja, vztrajnost, red, disciplina ter zdrav način življenja pripeljejo do želenih rezultatov. To zadnje leto in pol prakticira tudi moja tašča Marika in je v tem času izgubila 13 kg, njeno počutje je odlično.

Si kdaj privoščiš kakšno sladko pregreho?

Seveda, a v dopoldanskem času, da telo to čez dan pokuri. Mislim, da se je tu in tam nujno ‘pregrešiti’, se tudi na tak način pocrkljati, saj, ko je želja potešena, izgine. Nasploh je pri načinu prehranjevanja, ki ga imam, torej, da lahko jem vse, ampak v pravi količini in ob pravi uri, zanimivo to, da sčasoma skušnjave skoraj izginejo in se pojavijo res zelo zelo redko.

Natalija Verboten
Slika: Bumerang d.o.o.

Kako skrbiš za svojo kožo?

Normalno, nič posebnega.

Ali skrbiš za svojo postavo tekom celega leta ali samo spomladi in poleti?

Zase in za svoje zdravje skrbim vsak dan v letu po načelu –  zdrav duh v zdravem telesu.

Zajtrkuješ?

Redno in obvezno, zajtrk je moj najljubši obrok.

Kako poskrbiš za pravo mero vnosa vitaminov v telo?

Z redno, zdravo in raznovstno prehrano.

Kako poskrbiš za pravo mero vnosa vode v telo, ko si cel dan zasedena?

Voda je vedno in vsepovsod z mano.

Kako skrbiš za redno, zmerno in zdravo prehrano, ko si zasedena?

Hrano si pripravim vnaprej in jo nesem s sabo.

Se vsake toliko tudi postiš?

Nikoli se ne postim.

Hvala za tvoj dragoceni čas. Sedaj pa obvezen ogled videa Knockout za motivacijo. 😉

Maja Š.