Domov Zdravje Spomladansko čiščenje svojega telesa

Spomladansko čiščenje svojega telesa

spomladansko_ciscenje_svojega_telesa

Za seboj smo pustili hladno, sivo zimo, katera nam je na vsakem koraku kradla še kako dragoceno življenjsko energijo. Mraz, prevelika količina časa preživetega v zaprtih prostorih, virusna obolenja, prehladi in tople rokavice so nekaj kar smo z veseljem pustili v najtemnejšem kotu omare. A vendar nam tudi pomlad s svojimi toplimi, iz dneva v dan daljšimi dnevi, prinaša nekaj izzivov za naše telo in počutje. Mnoge pesti spomladanska utrujenost, alergije, večini nagaja sprememba bioritma, ki jo povzroči premik ure, drugim pa sive lase že dela misel ali se bodo do poletja spoprijateljili s podobo v ogledalu.

Odgovore na pomladne nevšečnosti pa ni potrebno iskati prav daleč. Najdemo ga v sebi in svojem telesu. Preprosto, narav(n)o dajmo v sebe in sebe v naravo.

Vsako leto je veliko govora o spomladanskem očiščevalnem postu in ni malo takih, ki se spogleduje s to mislijo. Pri tem potrebujete zadostno mero odločenosti, predvsem pa (dovolj) informacij. Vsekakor je post najlepše daril, ki ga lahko ponudimo svojemu telesu, saj mu tako damo možnost, da se odpočije in prečisti vseh strupov nalagajočih se v telesu. Za začetek je najbolje, da se poskusimo v postu ki vsebuje samo sadje ali zelenjavo. Tega opravljamo približno en teden in telo bo kot prerojeno.

Za tiste, kateri niso pripravljeni še na korak postenja ali pa zanj preprosto nimate časa in energije, je dovolj zgolj to, da iz svoje prehrane izključijo vse izdelke živalskega izvora. Vaš jedilnik naj večinoma sestavlja sadje, zelenjava, stročnice in visoko kakovostne žitarice. V svojo jutranjo rutino pa vključite pitje gline, katero naj ne traja več kot štirinajst dni . Priporočeno je, da se ga izvaja le dvakrat letno.

Anton Komat, samostojni raziskovalec, prizna da ni še nikomur uspelo ugotoviti in zapisati kemične sestave gline. »Prav zato glina zelo močno razstruplja. V telesu absorbira in nase veže vse strupene in odpadne snovi, viruse, bakterije, radioaktivne elemente, težke kovine in drugo. Iz telesa jih izločimo z glino vred, z našim blatom,« razlaga. Glina učinkovito deluje le v kombinaciji s kloridom,  zato jo je potrebno pred pitjem vedno zelo dobro zmešati z vodo.  Za krepitev imunskega sistema je pomembno, da glina v telesu nase veže težke kovine. »Kovalentne vezi omogočajo glini, da nase veže svinčeve spojine, stroncij, živo srebro, cezij in druge težke kovine. Z izločanjem gline z blatom iz telesa izločimo tudi zdravju škodljive težke kovine,« pojasnjuje raziskovalec.

K.B