Domov Diete Dieta z jabolki

Dieta z jabolki

jabolka

Ena izmed hitrih in tudi učinkovitih diet, ki je vse bolj priljubljena, je dieta z jabolki. Gre za hujšanje z jabolki, ki v kratkem času obljublja izgubo odvečnih kilogramov. Pri kratkih dietah je sicer potrebno biti previden, saj se nam nemalokrat izgubljeni kilogrami povrnejo v izobilju, kakor bumerang. S kratkimi dietami tudi ni pametno pretiravati. Vendarle pa je dieta z jabolki ena izmed hitrih diet, ki ne pomeni stradanja, temveč predvsem hujšanje s pomočjo izredno zdravega sadja – jabolka. Jabolka bodo očistila vaš organizem, hkrati pa bo presnova pripravljena na spremenjen prehranjevalni ritem, ko boste z dieto zaključili. Pred odločitvijo za dieto z jabolki morate biti v dobrem zdravstvenem stanju, hkrati pa naj dieta ne traja dlje kot je priporočeno, torej tri dni. Dieta z jabolki v treh dneh zagotavlja izgubo tudi dveh in pol kilogramov, vendarle pa je uspeh tudi, če izgubite kilogram ali celo pol kilograma. V vsakem primeru je dieta z jabolki priporočljiva za vse tiste, ki bi radi očistili svoj organizem vse navlake, ki se nalaga v njem, poleg pa izgubili tudi kakšen odvečen kilogram. Ker je dieta kratka, ne pomeni velikih in drastičnih sprememb v vašem življenjskem ritmu, hkrati pa ne pomeni stradanja, na čemer temeljijo mnoge izmed tako imenovanih hitrih čudežnih diet. Dieta z jabolki poleg jabolk spodbuja še uživanje zadostnih količin vode, lahko tudi nesladkanega čaja. Oboje je odločilno za preprečitev dehidracije in tudi zato, da omili občutek praznine v vašem želodcu.

Jabolko je več kakor odličen sadež za hujšanje, saj vsebuje veliko balastnih snovi, njihov namen pa je zniževanje ravni holesterola v krvi in tudi nižanje krvnega pritiska. O zdravilnih učinkih jabolk nam vedo povedati že naše babice. Znan je tudi rek jabolko na dan, prežene zdravnika stran. Jabolko dejansko velja za enega izmed najbolj zdravih sadežev, prav tako pa je odličen za splošno uporabo, saj je cenovno dostopen in se na policah naših trgovin pojavlja v kateri izmed raznovrstnih sort, ki uspevajo pri nas. Poleg vsega tega jabolka tudi povečajo odpornost našega organizma. V jabolkih je moč najti veliko vode, beljakovin, nekaj maščob in sladkorja. Sladkor, ki se nahaja v jabolkih, je tudi odličen vir energije in nadomešča vse nezdrave sladkorje, ki jih sicer zaužijemo v raznih sladicah, čokoladi ipd. Jabolka so bogata z vitaminom C, ki se nahaja predvsem v lupini, zato je jabolka bolj priporočljivo temeljito oprati, kakor olupiti. Mineralne snovi, ki se nahajajo v tem sadežu, so izredno pomembne za prebavni trakt. Meso jabolk je bogato s kalijem, ki je odličen za nižanje krvnega pritiska.

Samo dieto si lahko nekoliko popestrite tako, da si kupite različne sorte jabolk. Na ta način nimate občutka, da vsak obrok jeste povsem isto hrano. Ko ste na dieti, si lahko privoščite kavo, a le-to pijte brez mleka in nesladkano. Dieta naj traja tri dni, v tem času pa ne pretiravajte s telesnimi aktivnostmi in vsakovrstnimi fizičnimi napori, izogibajte se tudi slabo prezračenih prostorov in močnemu soncu. Z upoštevanjem vseh teh navodil, lahko z dieto z jabolki dosežete želene rezultate, očistite svoje telo in nasploh izboljšate svoje počutje.