Domov Diete Dietne skrivnosti supermodela Mirande Kerr

Dietne skrivnosti supermodela Mirande Kerr

miranda_kerr

Svetovno znana manekenka Miranda Kerr je širši javnosti morda najbolj poznana kot predstavnica oz. angelček modne znamke spodnjega perila Victoria’s Secret. Januarja 2011 sta z možem Orlandom Bloomom dobila svojega prvega otroka, že čez dva meseca pa se je Miranda sprehodila po pisti na modni reviji znamke Balenciaga. Mesec dni kasneje je snemala kampanjo za Victoria’s Secret, na snemanje pa je prišla kar s svojim trimesečnim sinčkom Flynnom. Le kako je lepotica tako hitro nazaj pridobila zavidljivo postavo?

Dieta Johna D’Adama

Mlada mamica prisega na John D’Adamovo prehranjevalni načrt, ki je usklajen s posameznikovo krvno skupino. D’Adamo trdi, da je krvna skupina najpomembnejši dejavnik pri določanju zdrave diete, zato je zasnoval različne jedilnike za vsako posamezno skupino –0, A, B in AB.

Miranda ima krvno skupin A, zato se povečini poslužuje vegetarijanske diete, saj D’Adamo vsem s krvno skupino A priporoča, naj jedo hrano v njenem naravnem stanju, kar pomeni, da večji del jedilnika predstavlja organska hrana. Jem tudi hrano, ki ima nizek glikemični indeks in je bazična, pijem filtrirano vodo in jem predvsem sveže izdelke in zelo malo mesa, pravi supermodel. V svojo prehrano vključuje tudi nekaj prehranskih dopolnil, saj je mnenja, da je telesu nujno zagotoviti hranila, ki jih potrebuje za zdravo delovanje. Na njenem jedilniku tako lahko najdemo acai jagode v prahu in sok iz sadeža drevesa Morinda citrifolia imenovanega noni, pri kuhanju in pripravi solat pa uporablja kokosovo olje. Kaj pa poleg tega slavna manekenka še jé?

Dan začne z sveže stisnjenim zelenim sokom iz kumar, špinače, peteršilja in limone, čez pol ure pa si privošči prvi obrok. Idealen zajtrk sestoji iz jogurta, ovsenih kosmičev in sadne solate ali kuhanih organskih jajc z opečeno rezino rženega kruha, poleg pa spije skodelico zelenega čaja. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, pravi. Za kosilo si privošči svežo solato s tunino, za večerjo pa lososa ali jagnjetino z zelenjavo in solato. Preko celega dne ima s seboj mandlje, s katerimi svoje telo preskrbi z zdravimi maščobami. Ena izmed njenih skrivnosti je tudi jabolčni kis, ki pospešuje metabolizem in zavira občutek lakote.

Morda se zdijo te smernice neizprosne, a ni jim potrebno vedno do črke slediti, tudi Miranda jim ne: Sledim pravilu 80/20. 80 % zdrave in organske hrane, 20 % razvajanja in to meni in mojemu telesu odgovarja. Občasno se pregrešim in enostavno ne štejem kalorij. Njena slabost je pečen krompirček in bogata temna čokolada.

Vadba, osredotočena na mišice trupa

Kljub njeni zavidljivi postavi, lepotica ni navdušena nad fitnesom in telovadbo. Ima sicer osebnega trenerja s katerim trenira trikrat na teden, a najpogosteje pride na njen dom, kjer skupaj delata vaje, pri katerih uporablja manekenka predvsem svojo lastno težo in so osredotočene na mišice trupa. Takšna vadba je osupljivo uspešna pri topljenju maščob, kar je pri Mirandinem čvrstem telesu več kot očitno. Navadno opravi več ponovitev 3 do 5 različnih vaj, počiva le kratki dve minuti in nato vaje zopet ponovi. Aerobno vadbo pa najraje izvaja na sobnem kolesu.

P.B.