Domov Diete Limonina dieta

Limonina dieta

Limonina dieta

Limonina dieta je postala v zadnjem obdobju pravi hit med zvezdniki in zvezdnicami, ki se vedno bolj odločajo za hujšanje z uporabo tega čudežnega sadeža. Ta dieta je posebej znana prav v Ameriki, postopoma pa dosega izredne uspehe tudi na starem kontinentu. Bistvo limonine diete je, da hitro učinkuje, saj so rezultati vidni že v par dnevih.

Na kratko povzeto je bistvo učinka limonine diete v tem, da dnevno popijete velike količine limonade ter posledično manj jeste. Pomembno pa je, da ne pretiravate, kajti limonina dieta mora trajati le krajše obdobje (priporočljiva je tri-dnevna ali največ tedenska dieta). Njena prednost ne sloni zgolj v učinkovitem boju proti maščobnim oblogam, temveč tudi v številnih pozitivnih učinkih, ki jih ima limonin sok na vaše telo, kot je npr. uspešno razstrupljanje telesa, izboljšanje svežine in sijaja kože, pridobitev vitaminov itd.

Hujšajte z limono

Če se želite v kratkem času znebiti maščob in napihnjenosti, se morate držati zgolj enega zlatega pravila: veliko pijte. Prednost pitja velikih količin limonade se kaže tudi v dejstvu, da se vam apetit občutno zmanjša in tako posledično ne čutite velike potrebe po hrani. Seveda je zelo pomembno, da v enem dnevu ne pijete samo soka in nič ne pojeste, lahko pa si organizirate uravnotežen jedilnik, s katerim boste v krajšem obdobju dosegli izjemne rezultate.

Kako naj bo sestavljen vaš jedilnik?

Za vidne in učinkovite rezultate je najbolje, da je vaš jedilnik sestavljen iz šestih manjših obrokov, ki jih v enem dnevu zaužijete. Takoj, ko se zbudite, spijte kozarec limoninega soka (limonada naj bo topla oziroma mlačna, saj boste tako dosegli še dodaten pozitiven učinek na vašo prebavo in črevesje). Za zajtrk zaužijte razno sadje ter na koncu spijte še en kozarec limonade. Pred kosilom si lahko privoščite manjši prigrizek (priporočljivo je užitje banane ali podobnega sadja), kjer seveda ne sme manjkati vedno prisotni kozarec limoninega soka. Za kosilo si lahko privoščite nekoliko bolj konsistenten obrok, vendar ne smete pretiravati z vnosom kalorij in maščob (razna hitra prehrana seveda odpade). V času kosila lahko spijete nekaj več limonade ali vode, saj boste tako občutili manjšo potrebo hrani. Približno dve ali tri ure po kosilu si nato privoščite malico, kjer ob limoninemu soku lahko prigriznete razno zelenjavo in sadje po želji. Tako pridete do zadnjega obroka v dnevu, in sicer večerje, ki naj bo čim bolj lahka. Za večerjo je najbolje uživati svežo ribo z zelenjavo ali kakšno nizko kalorično hrano. Po večerji spijte še en poln kozarec tople limonade. In to je to! Jedilnik si lahko organizirate tudi drugače in po vaših željah, bistvenega pomena pa je pitje velikih količin limoninega soka ob praktično vseh obrokih (ne smete spustiti jutranji obrok in obrok po večerji). Seveda pa v vaš jedilnik ne smete vsiliti raznih sladic ali druge »težke« hrane, saj v tem primeru uživanje limonade ne bo imelo nobenega smisla in učinka na hujšanje. Vaša dieta naj traja približno tri dni, ne pa več kot en teden. Poleg tega ne smete pozabiti, da je po končani limonini dieti bistveno, da zopet uživate normalen in uravnotežen jedilnik, kjer dobite vse potrebne hranilne vrednosti za vaše telo.

Ne samo za hujšanje, limone so koristne tudi za vaše zdravje

Dnevno uživanje limon oziroma limoninega soka ni koristno zgolj za tiste, ki želijo izgubiti odvečne kilograme, ampak za vse, saj so limone izredno zdrave in imajo številne pozitivne učinke na vaše telo in zdravje. Poleg tega, da so ti sadeži bogati z vitaminom C, ki je zelo pomemben za vaše zdravje, vam limonin sok še izboljša prebavo, pospeši delovanje imunskega sistema, čisti telo in kožo, znižuje krvni tlak,… ter še mnogo več. Nekateri celo navajajo, da dnevno uživanje limoninega soka uspešno deluje kot preventiva za nastanek rakavih celic in učinkuje proti nastajanju številnih drugih nalezljivih bolezni. Uživanje limonade je torej priporočeno za vse.. Vsem pozitivnim učinkom, ki smo jih našteli, moramo dodati še dejstvo, da vas bo sveža limonada prijetno odžejala in vam dnevno uživanje le-te zagotovo ne bo škodilo, zato si le pripravite kozarec ter dnevno zaužijte kanček zdravja.