Domov Zdravje Nasveti za pomladansko razstrupljanje telesa

Nasveti za pomladansko razstrupljanje telesa

pomladansko_razstrupljanje

Vam primanjkuje energije za vsakodnevne dejavnosti? Se počutite brezvoljne in utrujene? Imate neurejeno prehrano, težave s kožo ter krhke lase?

Vsi ti simptomi so zelo verjetno posledica pomanjkanja telesne aktivnosti ter prehranjevanja s težko, mastno in predelano hrano, ki ji je dandanes skorajda težko ubežati. Če pa si želite ponovno dobro počutiti v svojem telesu vam priporočamo da si privoščite pomladansko razstrupljanje telesa.

Z različnimi postopki za detoksikacijo telesa si okrepimo imunski sistem, ponovno pridobimo sijočo in zdravo kožo, izboljšamo prebavo ter celo izgubimo nakopičene kilograme.

Veliko ljudi ob omembi besede razstrupljanje sprva pomisli na mukotrpno postenje ter klistiranje, vendar lahko svoje telo prečistimo tudi na veliko bolj prijazen način.

Oglejte si osnovna pravila razstrupljanja telesa ter naredite nekaj zase!

Osnovna pravila učinkovitega razstrupljanja

  1. Čez dan je potrebno v telo vnesti vsaj 2 litra vode ali nesladkanega, najbolje zelenega čaja. Ta je pomemben vir antioksidantov, ki pomagajo vašemu telesu da iz sebe izloči strupe ter odpadne snovi. Vendar pozor! S tekočino ne pretiravajte, saj vam lahko v prevelikih količinah celo škoduje.
  2. V prehrano vključite čim več sveže zelenjave in sadja v obliki solat ali sveže stisnjenih sokov. Izogibajte se mastni, cvrti in slani hrani, slaščicam ter že v naprej pripravljenim izdelkom.
  3. Opustite kajenje ter razvajanje z alkoholnimi pijačami.
  4. Poskušajte se izogibati kavi ali črnemu čaju, ter ju raje nadomestite z že prej omenjenim zelenim čajem. Ta ima na telo in duha prav tako poživljajoč učinek.
  5. Poskrbite, da boste vsak dan telesno aktivni vsaj pol ure. Ne odnehajte dokler se ne pošteno prepotite! Izkoristite toplejše pomladne dni za aktivnosti v naravi kot so tek, daljši sprehodi, nordijska hoja, kolesarjenje,…
  6. Vikend izkoristite za obisk savne. Savnanje spodbudi kroženje krvi po telesu ter pospeši potenje. Na ta način se strupi zelo učinkovito izločijo iz telesa.
  7. Privoščite si masažo! Poleg tega da lajša bolečine ter sprošča napetost v mišicah tudi pospešuje limfni obtok ter s tem olajša odplavljanje odpadnih snovi iz organizma.
  8. Izogibajte se stresnim situacijam, ter bodite veseli in samozavestni!

N. Š.