Domov Kako shujšati Shujšajte zdravo in za vedno

Shujšajte zdravo in za vedno

hujsati zdravo in za vedno

Obstaja veliko diet, ki obljubljajo izgubo kilogramov, in s pomočjo katerih dejansko shujšamo, vendar je v večini primerov njihov učinek kratkotrajen in ne moremo mimo vprašanja, zakaj je temu tako ter kako shujšati zdravo in za vedno. Najprej si zapomnite, da je edina dieta, ki je zdrava in prinaša rezultate tudi na dolgi rok, le tista, s katero spremenimo naše prehranjevalne navade.

Rekreacija je način

Vsakodnevno se odpravite ven na krajši ali daljši sprehod, kasneje se odločite za tek, rolanje ali kolesarjenje. Bistvo je v gibanju in rekreaciji, ki vam bosta pomagala do porabe odvečnih kalorij, ki ste jih vnesli v svoje telo čez dan. Še vedno pa morate paziti na to, kaj pojeste, saj boste brez spremenjene prehrane težko dosegli svoj cilj. Še vedno velja pravilo hujšanja, da morate zaužiti manj kalorij, kot jih porabite, saj šele takrat telo začne kuriti maščobe. Pri izbiri hrane se odločite za tako, ki vas bo nasitila za dlje časa. Ena od takih so vlaknine, ki podaljšujejo občutek sitosti, uredijo prebavo, znižujejo holesterol, poleg tega pa še pospešijo hujšanje.

Če večkrat prebirate članke o zdravem hujšanju, ste zagotovo v vsakem naleteli na vodo kot najboljšo izbiro za potešitev žeje. Dnevna potreba organizma po vodi je 2,5 litra, ravno toliko je namreč čez dan izločimo. Dan začnite s kozarcem vode na prazen želodec (znanstveni testi so potrdili prednosti te metode) in nato pitje vode enakomerno razporedite skozi cel dan, tudi zaradi blagodejnih učinkov na ustno votlino in zobe. V vodo pa lahko dodate kapljico limoninega soka ali par koščkov vloženih kumaric in na ta način prebudite svoja jetra, saj navadna voda le steče skozi njih, tako pa jo bodo jetra zaznale in se tako prečistile.

Včasih pa se nam kljub upoštevanju vseh teh nasvetov izgubljanje kilogramov ustavi in obstanemo na mrtvi točki. To se najpogosteje zgodi zaradi upočasnjenega metabolizma in rešitev je preprosta – spodbuditi morate svoj metabolizem. Ena od možnosti je pitje zelenega čaja. Najbolj priporočljivo je, da ga spijete zjutraj, saj znižuje krvni sladkor, pomaga pri kurjenju maščob in tako izboljša delovanje metabolizma za štiri odstotke.

T. R.