Domov Kako shujšati Ali je hujšanje z luno učinkovito?

Ali je hujšanje z luno učinkovito?

hujsanje z luno

Med raznimi dietami je hujšanje s pomočjo lune gotovo eno izmed najbolj poznanih načinov, kako se znebiti odvečnih kilogramov. Ker obstaja toliko različnih diet, med katerimi je seveda tudi nekaj takih, ki obljubljajo nemogoče in s katerimi ne boste dosegli želene postave, vam spodaj predstavljamo smernice oziroma navodila za hujšanje z luno in razkrivamo, ali je tak način hujšanja sploh učinkovit!

Je luna lahko učinkovita pri izgubi teže?

To, da luna s svojo privlačnostjo vpliva na naravne pojave, kot je plimovanje, je zgovoren dokaz za njeno moč in vpliv. Toda, ali luna lahko vpliva tudi na izgubo teže? Odgovor bo razveselil vse tiste, ki se želijo lotiti tega načina hujšanja. Luna namreč vpliva na raven vode v človekovem telesu, katerega sestavlja kar 75% vode. To pomeni, da luna lahko učinkovito vpliva tudi na zmanjšanje telesne teže – na račun odvečne vode, ki jo človek odvaja iz telesa. Poleg odvajanja vode luna pozitivno in blagodejno vpliva tudi na človekovo počutje, saj razstruplja telo in človeka napolni s svežo energijo.

Kako se lotiti hujšanja z luno?

Luna ob svojem kroženju okoli zemlje preide skozi štiri faze: mlaj, prvi krajec, polna luna in drugi krajec. Vsaka izmed faz drugače vpliva na telo, počutje in prebavo. Lunin vpliv in moč sta največja v času polne lune – ta čas je smiselno v polnosti izkoristiti za izgubo odvečnih kil. To naredite tako, da se naslednjih 24 ur od nastopa polne lune, postite ter uživate veliko vode ali nesladkanega čaja (od 2 do 4 litre). Po prenehanju posta, se nikar ne prenajedajte, uro in pol po končanem postu je tako najbolje pojesti zgolj enoto ali dve sadja ali zelenjave. Vse, kar zaužijete po postu, je potrebno jesti v zares majhnih količinah, pri čemer se je potrebno povsem izogniti živilom, ki jih naša telesa težje prebavljajo.

Enakega postopka posta se lahko lotite tudi v času prazne lune, prav tako je post mogoče prakticirati tudi v času prvega in drugega krajca, a je pri tem treba opozoriti, da bodo učinki postenja gotovo manjši. Če vam ob teh dnevih post ne diši, se raje odločite za sadni ali zelenjavni dan, s čimer boste še korak bližje zastavljenemu cilju.

Koliko časa vztrajati s postom?

S postom je smiselno vztrajati približno tri mesece. Z dieto je najbolje začeti ob polni luni. Prazna luna namreč dokazano vpliva na povečan tek, kar pomeni, da bi bilo postenje na ta dan težje. V praksi je tri mesečno postenje ob polni luni lahko precej težko in naporno, sploh če ste sicer navajeni na pogoste obroke. A nikar ne obupajte – na dolgi rok pomeni hujšanje z luno izgubo kilogramov ter izboljšano splošno počutje, zato se vztrajnost vsekakor izplača! Na dan, ko se postite, se čim bolj zaposlite z dejavnostmi, v katerih uživate!

Koliko kilogramov je mogoče izgubiti?

To je v veliki meri odvisno od posameznikove presnove, a načeloma je hujšanje z luno zmerno hujšanje – obetate si lahko izgubo kilograma do kilograma in pol v enem dnevu. So pa tako izgubljeni kilogrami ob zmernem prehranjevanju zares izgubljeni in se ne povrnejo že čez kak teden ali dva. Nekateri, ki so hujšali z luno, so izgubili tudi 3 kilograme na dan, a to so prej izjeme kakor pravilo.