Domov Diete Dieta kemičnega razkroja

Dieta kemičnega razkroja

prasicek

Dieta kemičnega razkroja je ena izmed tistih diet, ki jih uvrščamo med kratkotrajne diete. Ime diete izhaja iz načina njenega delovanja – pri dieti gre namreč za kemični razkroj maščobnih celic v našem organizmu. V neki bolnišnici v Alabami tovrstno dieto predpisujejo bolnikom, ki trpijo za raznimi okvarami srca, da bi na ta način pred samo operacijo kar se da hitro izgubili odvečne kilograme. Čeprav dieta spada med kratkotrajnejše diete (lahko traja namreč samo 3 dni), poznamo tudi dieto kemičnega razkroja, ki traja 7, 11, 15 ali celo 31 dni. Slednje ni pametno in zdravo izvajati brez skrbnega zdravniškega nadzora.

Pri dieti kemičnega razkroja je bistveno, da se strogo držimo njenih navodil. To pomeni, da moramo upoštevati predpisano kombinacijo hrane in priporočljive količine vnosa živil. Osnova diete kemičnega razkroja je v posebni kombinaciji živil, ki jih zaužijemo – živila so namreč kombinirana tako, da skupaj učinkujejo na razkroj maščob v našem telesu. Dieta velja za hitro in varno, pa tudi za zanesljivo. Vendarle pa mnogi strokovnjaki svetujejo, da se pred samim prakticiranjem diete o njenem delovanju in učinkih posvetujete s svojim zdravnikom. Mnogi imajo pred dieto določeno strahospoštovanje, saj je njen uspeh zares odvisen od strogega upoštevanja samih navodil diete. Če le-ta upoštevate, potem je mogoče v treh dneh izgubiti tudi do 5 kilogramov (v tridesetih pa celo do 20). Pri tem je potrebno imeti pred očmi tudi skladno oblikovanje vaše postave – nemalokrat se namreč zgodi, da hitre diete sicer delujejo, a so preveč invazivne in ne dopuščajo dovolj časa, da bi si skladno uredili svojo postavo. V takšnem primeru z dieto prenehajte ali pa poskusite z njeno najkrajšo različico. V vsakem primeru je po treh dneh diete priporočljiv manjši premor – vzemite si torej dan ali dva, ko jeste normalno, v zmernih količinah ter šele nato nadaljujte z dieto. Dieto kemičnega razkroja se držite,če blagodejno vpliva na vaše počutje. V nasprotnem primeru zase raje poiščite drugačno dieto.

Kdor se vendarle odloči za dieto kemičnega razkroja, naj poskrbi, da ne bo nadomeščal živil, ki jih predvideva jedilnik. Od začimb lahko v svoji hrani uporabite le sol in poper, količinsko pa obroki niso omejeni. Vendarle se tako kot povsod priporoča zmernost in počasno prehranjevanje. Med obroki niso dovoljeni nikakršni prigrizki. Prvi dan zajtrkujte črno kavo ali čaj, prepečenec, eno žličko arašidovega masla in pol grenivke. Kosilo naj sestavlja en prepečenec, kava ali čaj in pol skodelice tune. Večerja pa naj vsebuje dve rezini mesa (ki naj ne presegata 90 g), ena skodelica pese, manjše jabolko, ena skodelica stročjega fižola in ena skodelica vanilijevega sladoleda. Na drugi dan za zajtrk pojejte pol banane, eno jajce, prepečenec ter črno kavo ali čaj. Kosilo naj bo sestavljeno iz ene skodelice skute in petih slanih krekerjev. Za večerjo pa naj bodo na jedilniku ena hrenovka, pol skodelice korenja, pol banane, ena skodelica brokolija ter pol skodelice vanilijevega sladoleda. Tretji dan je za zajtrk na vrsti pet slanih krekerjev, rezina manj mastnega sira, majhno jabolko ter črna kava ali čaj. Kosilo naj sestavlja trdo kuhano jajce in prepečenec. Za večerjo pa pojejte skodelico tune, pol melone, skodelico cvetače in pol skodelice vanilijevega sladoleda.