Domov Diete Dieta zeleni slap

Dieta zeleni slap

dietazelenislap

Dieta zeleni slap je še ena izmed mnogih diet z nizkim vnosom ogljikovih hidratov v telo. Ker dieta zeleni slap omogoča hujšanje brez omejevanja količine zaužite hrane, kar posledično pomeni, da omogoča hujšanje brez stradanja, postaja dieta zeleni slap čedalje bolj priljubljena.

Pri hujšanju po principu diete zeleni slap je pomembno le to, da ne uživate živil, ki vsebujejo ogljikove hidrate. Na ta način v telesu vzpodbudite proces pri katerem se začne topiti telesna maščoba. Tako lahko izgubite, v prvem tednu diete tudi do pet kilogramov telesne teže, v nadaljevanju hujšanja pa lahko z dieto zeleni slap izgubite do dvajset kilogramov na mesec.

Najboljše pri dieti zeleni slap je to, da lahko na dan pojeste kolikor hočete ter da tudi število obrokov ni omejeno. Vendar morate pri dieti zeleni slap biti pozorni, da mimogrede v telo ne vnesete kakršnihkoli ogljikovih hidratov, ker s tem prekinete proces izgorevanja telesnih maščob, saj telo posrka energijo, namesto iz telesnih maščob, iz zaužitih ogljikovih hidratov.

Dieta zeleni slap temelji na beljakovinskih živilih

Ker dieta zeleni slap temelji na izključitvi ogljikovih hidratov iz prehrane, v času trajanja diete uživate predvsem beljakovinska živila. Tako lahko pri dieti zeleni slap uživate vse vrste svežega mesa: perutnino, svinjino, govedino, divjačino, ribe,… Med živila, ki jih je dovoljeno uživati med dieto zeleni slap spadajo tudi mesni izdelki kot so pršut, klobase, salame in ostale sušene mesnine ter konzervirane ribe. Od mesnih izdelkov so pri dieti zeleni slap prepovedane le hrenovke. Meso si lahko pripravite na različne načine, tako si lahko obrok popestrite s pečenim, kuhanim ali dušenim mesom, prepovedano je le ocvrto meso.

Dieta zeleni slap dovoljuje uživanje zelenjave. Tako si lahko zraven mesa pripravite odlične solate iz sveže paprike, radiča, čebule, kumar, zelja in vseh vrst zelenih solat, ki jih lahko popestrite s kisom in oljem ter začinite z začimbami. Poleg solat si lahko privoščite tudi ostalo zelenjavo kot je cvetača, por, korenje, repa, brokoli ter ostala zelenjava, ki ne vsebuje veliko ogljikovih hidratov. Zaradi velike vsebnosti ogljikovih hidratov je prepovedan krompir.

Poleg mesa, rib in zelenjave so pri dieti zeleni slap dovoljena tudi jajca, ki jih prav tako lahko pripravite na poljuben način.

Dieta zeleni slap ne dovoljuje živil, ki vsebujejo ogljikove hidrate

Če želite, da bo hujšanje z dieto zeleni slap uspešno morate iz prehrane popolnoma izključiti ogljikove hidrate. Tako med samim hujšanjem ne smete uživati kruha, testenin, moke, oreščkov, leče, fižola, graha, sladkorja, sladkarij, sadja, mleka in mlečnih proizvodov, ter že prej omenjenih hrenovk in krompirja.

Na seznamu prepovedanih živil so tudi vse sladkane pijače in sokovi, saj dieta zeleni slap dovoljuje le pitje navadne vode, mineralne vode in nesladkanih čajev. Po končanem šestem dnevu diete je dovoljeno spiti pol litra belega vina.

Dieta zeleni slap časovno sicer ni omejena, se pravi da lahko po tej dieti hujšate tako dolgo dokler ne dosežete želene teže. Vendar je pri daljši uporabi te diete, potrebno poskrbeti za dodaten vnos mineralov in vitaminov v telo, saj lahko zaradi ne uživanja določenih živil, predvsem sadja in mlečnih izdelkov, pride do pomanjkanja le teh.

Kljub dobrim učinkom, ki jih daje dieta zeleni slap ni priporočljivo da z njo pretiravate.