Domov Diete Diete s posameznimi živili

Diete s posameznimi živili

dietesposameznimizivili

Kar precej je diet, ki temeljijo na določeni vrsti živil, obljubljajo pa zavidljive rezultate, hkrati  pa so dovolj preproste, da jih je vredno preizkusiti …

Dieta z limono

LimonaDiete se je potrebno držati tako dolgo, kolikor kilogramov želite izgubiti, priporočljivo pa je vztrajati med 7 do 15 dni. Temelji na uživanju limoninega soka ali nastrgane lupine, ki poleg izgube kilogramov prinaša tudi bolje počutje, izboljšan videz kože, boljšo prebavo, hkrati pa iz telesa odstranjuje odvečno tekočino, strupe in maščobne obloge. Vsak dan diete je potrebno pričeti s kozarcem limoninega soka in kosom prepečenca, nato pa čez dan zaužiti še tri limone, ki jih kombinirate z želenimi obroki, pri čemer je priporočljivo uživanje čim večje količine beljakovin, sadja in zelenjave. Za še boljše rezultate pijte tudi čim več zelenega časa, v katerega iztisnete svež limonin sok.

Dieta z jabolki

JabolkoEno jabolko na dan ne prežene vstran le zdravnika, pač pa tudi odvečne kilograme, če ste pripravljeni pojesti kakšno jabolko več. Dieta je zelo preprosta – sedem dni je potrebno uživati čim večje število jabolk na dan, pri čemer za zajtrk pojeste jabolko s prepečencem, za malico izključno jabolko, za popoldansko malico si privoščite sadno solato, za kosilo in večerjo pa kombinirate jabolko s katerimkoli želenim obrokom. Za boljše rezultate je seveda potrebno paziti, da le ti ne vključujejo visoko kalorične hrane. Jabolka poleg vitaminov, ki jih vsebujejo, dajejo tudi občutek sitosti.

Hujšajte z ananasom

AnanasAnanas je odlično živilo, ki telesu pomaga izločati odvečno vodo, hkrati pa se s pomočjo ananasa znebite tudi zaobljenega trebuha. Zajtrk pri tovrstni dieti predstavlja izključno ananas in kozarec vode ali nesladkanega čaja, enako velja za vmesne obroke. Pri glavnih obrokih, kot sta kosilo in večerja, pa si lahko privoščite katerokoli želeno jed (priporočljivo je uživanje piščančjega mesa, riža, rib, zelenjavnih jedi in juh), ki jo kombinirate z ananasom. Dieto izvajajte pet dni.

Dieta z zeljno juho

Zelenjavna juhaPredstavlja eno starejših diet, ki se je zaradi preprostosti in učinkovitosti (obljublja izgubo do 5 kg), ohranila vse do danes. Zeljno juho lahko poleg zelja sestavljajo še ostala živila, kot so čebula, paprika, paradižnik, grah, začimbe, …, ki izboljšajo njen okus, sicer pa lahko juho jeste kadarkoli in v neomejenih količinah, poleg tega pa lahko uživate še vso sadje in zelenjavo. Z dieto vztrajajte sedem dni.

Dieta z rižem

RižŽe po suhljatih Kitajcih in Japoncih sodeč je riž odlično sredstvo bodisi za ohranjanja želene telesne teže bodisi za izgubljanje odvečnih kilogramov, saj predstavlja lahko prebavljivo živilo, vsebuje pa ogromno hranljivih sestavin in vitaminov. Pri tovrstni dieti jutro pričnete z nesladkanim čajem, nato si za zajtrk pripravite skledo mlečnega riža, za kosilo pa nekoliko večji krožnik riža (kuhan v neslani vodi), ki mu za boljši okus primešajte kuhano zelenjavo, sojo, limono ali katerokoli začimbo. Za vmesni prigrizek posezite po kateremkoli sadju, za večerjo pa si ponovno pripravite kuhan riž, ki mu dodajte piščančje meso ali kuhano ribo, zelenjavo in za posladek še sadje.

P. Ž.