Domov Prehrana Kako razstrupiti svoje telo?

Kako razstrupiti svoje telo?

detoks

Pogosto se zgodi, da zaradi napornega in hitrega življenjskega tempa povsem pozabimo ustrezno poskrbeti za svoje telo. Telo namreč z leti potrebuje vedno več pozornosti, dovolj počitka in ustrezne nege. Četudi skrbno pazimo na svojo prehrano in se dokaj redno gibamo, se v naših telesih še vedno nabirajo raznovrstni strupi oziroma toksini, katere lahko iz svojega telesa odstranimo samo z razstrupljanjem oziroma de-toksiciranjem.

Razstrupljanje oziroma detox našega telesa v prvi vrsti pomeni, da iz naših teles odstranimo vsakovrstno navlako in toksine, ki jih naše telo absorbira skozi prehrano, vodo in zrak. V telesu se tako nabirajo različni strupi, ki lahko ob njegovem zanemarjanju močno poslabšajo kakovost našega življenja. Strupi pa v naša telesa ne prihajajo le od zunaj, temveč jih lahko proizvede tudi naše telo samo in so  v tem smislu proizvod naravnih procesov, kot so na primer prebavljanje oziroma presnova, dihanje ipd. Strupi oziroma toksini so dokaj neškodljivi, dokler jih z naravnimi razstrupljevalnimi procesi telo samo izloča iz svojega sistema. Takšen naraven detox pa močno upočasnita ali celo povsem zavirata nezdrav življenjski slog (nezdrava in neredna prehrana, premalo telesne dejavnosti, negativen način mišljenja itd.) in stres. Če telo dolgo časa zanemarimo in ne poskrbimo za ustrezen detox, lahko to vodi tudi do resnih bolezni. S tem problemom se lahko spopadamo na različne načine. Veliko lahko naredimo s tem, da se odločimo in zamenjamo stare in nezdrave življenjske vzorce, s čimer pozitivno vplivamo na naravno razstrupljanje naših teles. Vendarle pa je v današnjem stresnem in hitrem tempu pogosto nemogoče telesu namenjati zadostno pozornost, ki bi telo obvarovala pred pretiranim kopičenjem strupov. Eden od učinkovitih načinov boja zoper toksine je detox joga, kombinirana z ustrezno prehrano – ta naj bi temeljila povsem na rastlinski osnovi. Tudi če se takšnega načina razstrupljanja naših teles lotimo le občasno, s tem vseeno veliko pripomoremo k ohranjanju naravnega ravnovesja v našem telesu. Z vegetarijansko prehrano in vadbo detox joge si namreč izboljšamo prebavo in koncentracijo ter si na tak način tudi zmanjšamo maščobne obloge. Z vadbo joge, prilagojene za detox telesa, tako spodbudimo naraven proces razstrupljanja. Takšno vadbo je primerno dopolniti z lahko prehrano, ki vsebuje veliko sadja in zelenjave. V svoj jedilnik je priporočljivo vključiti tudi ingverjev čaj. Razstrupljanje je še bolj učinkovito, če takšno vadbo dopolnjujemo z ingverjevim čajem, zdravilnimi glinenimi oblogami in meditacijo.

Tretmaji

Takšne tretmaje ponujajo tudi v Termah Topolšica, kjer vam za ugodno ceno ponujajo celovit paket razvajanja in vadbe s priznano vaditeljico joge. Tako si lahko v prijetnem ambientu zagotovite celovito regeneracijo svojega telesa in poskrbite, da telesu pomagate učinkovito izločiti vse strupe, ki so se nabrali v njem. Vadbo in zdravo prehrano lahko v sklopu takšnega tretmaja dopolnite še z anti-celulitno masažo, savnanjem, wellness-peelingom, zdravilnimi glinenimi oblogami in sproščujočo joga nidro. Na ta način svoje telo povrnete v optimalno ravnovesje in se hkrati zaščitite pred marsikatero nevšečnostjo in boleznijo. Tako v enem vikendu v Termah Topolšica telo prečistite in si povrnete energijo za spopadanje z vsakodnevnimi nalogami. Detox joga tretma je tako za vse tiste, ki želijo svojemu telesu od časa do časa posvetiti posebno nego in skrb.

Več informacij na Detox Joga vikend v Termah Topolšica z Uršo Kodela, od 25.1. do 27.1.2013.