Domov PR Predpriprave na poletje – morje prihajam!

Predpriprave na poletje – morje prihajam!

morje poletna postava

Prijetno sonce, vroča mivka, mikavne plaže in osvežilno morje. Če pogledamo na kolendar nas do takšnih počitnic loči le par mesec ali dva. Marsikoga zgrabi predpoletja kriza, ko ob pomerjanju lanskih kopalk ugotovi, da je pridobil na teži ali da več ne zleze v kratke hlače. Če ste med njimi in želite to spremenit se držite naslednih napotkov, saj se vsi hočemo počutiti odlično v vročih dnevih.

Telovadba

Na srečo ima naša dežela veliko gora, na katerih lahko hitro izgubite na tež, oblikujete telo in si zraven zagotovite moč v mišicah. Ob vikendih se s partnerjem, starši ali prijateljico odpravite na vzpon z veliko sadja za malico in vodo. Vsaj trikrat do štirikrat na teden pojdite na tek, kar bo navsezadnje vplivalo tudi na zmanjševanje stresa. Za oblikovanje telesa se vpišite na tečaj joge ali pojdite na aerobiko! Če vaše noge potrubujejo več pozornosti, ji namenite masažo! Masirajte jih energično ter začnite pri členku in nadaljujte proti stegnu. To pospeši cirkulacijo in limfni sistem povedlo do izločanja toksinov in celo celulita!

Prehrana

Zjutraj poskrbite, da boste imeli zdrav in obilen zajtrk, ki vas bo nasitil. S tem se bo zmanjšala potreba po prehranjevanju, saj bo telo imelo že zjutraj prejelo energijo, ki jo rabi za opravljanje vsakodnevnih del. Na dan popijte vsaj dva litra vode, kar vaše ledvice potrebujejo za normalno delovanje in izločevanje užitih snovi. Upam, da radi pijete čaje, saj je dokazano, da pite zelega čaja izredno spodbuja izgorevanje maščob. Omejite vnos soli v telo, prav tako se izogibajte mastnem mesu in hitri hrani. Med obroki namesto čokoladice pojejte pešico suhega sadja, arašidov, par mandljev, kar vas nasiti in ne prispeva h kilogramom!

Kalij

Kalij je mineral, ki odvaja vodo iz telesa, razstruplja in veže maščobe. Hitra dieta z živili, ki vsebujejo kalij omogoča učinkovito hujšanje in nas ohranja zdrave in vitalne. Z uživanjem hranil, ki vsebujejo ta mineral prenovimo svoje telo in ga izoblikujemo. Banane so ogromen vir kalija. Odvavajo vodo in znižujejo telesno težo ter nas nasitijo. Grozdje pospešuje delovanje črevesja. Grozdje je izjemno blagodejno pri shujševalnih kurah in je nepogrešljiv pri hitrih dietah. Hruške imajo enako učinkovine, priporočeno pa je, da jih kupujemo v trgovinah z naravno prehrano, zaradi hranljive lupine. Pod živila s katerimi lahko vidno izgubimo odvečno telesno težo spadajo tudi jabolka, bučke, kislo zelje, paradižnik, rdeča pesa,…

Če se boste držali teh zlatih pravil, s katerimi z malo delo dosežemo odlične rezultate, se boste poleti počutili samozavestno v vaši koži in uživali ob pogledih (če ste samski), katere ste si prislužili z športno in zdravo postavo!