Domov Vadba V treh korakih do ravnega trebuščka

V treh korakih do ravnega trebuščka

kako do ravnega trebuscka

Raven trebušček nikoli ne bo iz mode, zato si preberite, kako lahko le v nekaj korakih poskrbite, da boste tudi vi ponosni na svoj trebušček in ga boste samozavestno nosili!

1. Korak : Začnite migati!

Za raven trebušček je seveda potrebno nekaj truda. To pomeni, da boste morali izvajati vaje za trebuh vsaj trikrat tedensko po uro. Šele po 20 minutah aerobne vadbe namreč telo začne kuriti maščobe. Za raven trebuh so odlični trebušnjaki vseh vrst – navadni, stranski, z nogami pokrčenimi ali iztegnjenimi v zrak, prav tako so odlična vaja škarjice, vožnja kolesa ipd. Pri izvajanju vaj za trebuh je pomembno, da pri izvedbi vaje trebušne mišice stisnemo močno skupaj. Tudi če se nam na začetku začnejo mišice tresti ni s tem nič narobe – to je samo znak, da smo začeli delovati na skupino mišic našega telesa, na katere doslej nismo polagali pretirane skrbi. Poleg trebušnih mišic nikar ne pozabite na ogrevanje in raztezanje celotnega telesa. Učinek vadbe lahko povečate, če po vsaki vaji eno minuto skačete čez kolebnico. Vadite redno in vztrajno in rezultati bodo gotovo prišli!

2. Korak : Zmanjšajte vnos hrane!

Pri doseganju ravnega trebuha je zelo pomembno, da omejimo vnos nezdrave in mastne hrane. Izogniti se je treba hitri ter kalorično bogati hrani, ocvrtim jedem, sladkarijam in slaščicam, slanim prigrizkom ipd. Priporočeno je jesti lokalno in sveže – veliko sadja, zelenjave, polnozrnatih izdelkov, rib, jedi z malo maščobami. Največji sovražnik oblog okoli trebuha so gotovo sladkorji in jedi polne nezdravih maščob. Pri izbiri prehrane skušajte delovati kar se da uravnoteženo – vsak obrok naj bo sestavljen iz zdravih maščob, beljakovin, nekaj ogljikovih hidratov, poskrbite pa tudi za zadosten vnos vitaminov in mineralov. Za zdravo presnovo so bistvenega pomena vlaknine, ki se nahajajo predvsem v sadju in zelenjavi.

3. Korak : Povečajte vnos vode ter zeliščnih čajev!

Poleg zdrave prehrane je potrebno piti veliko vode ali zeliščnih čajev. Z njimi telo lažje raztaplja maščobe in očisti telo. Priporočljivo je popiti najmanj 2 litra vode na dan. Za zmanjšanje maščobnih oblog se priporoča zeleni čaj, ki je bogat z antioksidanti, ki so ključni za kurjenje maščobnih celic. Nekateri se odločijo tudi za postenje z vodo ali zeliščnimi čaji in tako kakšen dan ne jedo ničesar ter pijejo samo vodo ali čaj. Na tak način lahko učinkovito razstrupijo svoje telo vseh strupov.

1, 2, 3 do ravnega trebuha!

Seveda bo rezultat viden zgolj, če bomo upoštevali vse tri zgoraj opisane korake. Miganje ne bo pomagalo, če si ne bomo uredili prehrane in popili zadosti nesladkane tekočine. Eno brez drugega ne gre, bo pa vaš trud gotovo poplačan, ko si boste z veseljem v ogledalu ogledovali svoj raven trebušček!